علی تکه - علوم تجربی
علی تکه - علوم تجربی

علی تکه - علوم تجربی

خارش سر



متخصص پوست و مو قارچ را عامل خارش پوست سر توصیف و تصریح کرد: عواملی مانند شست و شوی نامناسب سر می‌تواند عاملی برای خارش شود.

احسانی، عارضه خارش موی سر را ناشی از بیماری قارچی دانست و تصریح کرد: این قارچ در پوست سر وجود دارد که به آن اگزمای سبورییک یا درماتیک سبورئیک می‌گویند که در پوست سرهمگان وجود دارد اما تحت شرایط و به دلایلی خاص به شکل بیماری‌زا در آمده و باعث التهاب، خارش و قرمزی در برخی افراد می‌شود.

وی افزود: این قارچ به تعداد کم در پوست سر افراد وجود دارد اما در افراد خاصی تعداد این قارچ بیشتر می‌شود و باعث ضایعات خارش دار و التهابی و گاهی قرمز رنگ یا پوسته پوسته شدن در سر می‌شود.

احسانی خاطرنشان کرد: عامل دیگر خارش سر یک نوع بیماری به نام صدف است که ضایعات پوسته دهنده دارد که در سر و باعث خارش می‌شود.

این متخصص پوست و مو شست و شوی نامناسب پوست سر را از دیگر عوامل خارش موی سر دانست و گفت: در صورت شست و شوی نادرست سر روغن، مواد دیگر در پوست سر باقی بماند و باعث خارش شود.

وی تأکید کرد: شپش سر در بچه‌ها می‌تواند عامل دیگری برای خارش سر باشد و در بچه‌ای که به خارش سر مبتلاست باید وجود شپش سر بررسی شود.

احسانی افزود: معمولاً پوسته‌های عادی در سر بدون علامت و خارش است ولی هنگامی که ملتهب شد همین بیماری اگزمای سبورئیک باعث خارش و التهاب پوست شود.

این متخصص پوست و مو درباره علت افزایش قارچ سر گفت: علت این اتفاق چندان روشن نیست اما از عوامل تأثیرگذار می‌توان به استرس و شرایط محیط کار اشاره کرد یعنی افرادی که در محیط‌های گرم و مرطوب کار می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند.

وی درباره تأثیر رژیم غذایی بر بروز خارش در پوست سر گفت: این موضوع چندان ارتباطی در بروز بیماری ندارد.

احسانی خاطرنشان کرد: شیوع عارضه خارش پوست سر در دو جنس زن و مرد برابر است و در دو جنس بیشتر در سنین بین 20 تا 40 سالگی شیوع پیدا می‌کند.

این متخصص پوست و مو درباره عوارض خارش پوست سر بر ریزش مو نیز گفت: ریزش موی سر ارتباطی به خارش موی سر ندارد و تنها ممکن است بر اثر خاراندن سر، موها کنده شود.

وی درباره نحوه درمان خارش موی سر نیز گفت: استفاده از شامپوها و داروهای ضد التهاب و ضد قارچ به صورت قطره‌ای یا خوراکی موقتاً این عوارض را کاهش می‌دهد ولی دوباره تکرار می‌شود پس عارضه‌ای عودکننده است.
منبع:صدف نیوز
 

شوره سر

شوره سر یکی از مشکلات شایع است که افراد زیادی با آن درگیر هستند. پوست انسان در لایه خارجی دارای کراتین می باشد وبه همین دلیل بطور مداوم در حال بازسازی سلولی می باشد. این بازسازی سلولی در تمام سطح بدن وجود دارد.موقعی که در سر این روند افزایش پیدا کند به شکل ذارت قابل دیدن یا شوره سر نمایان می شود.
  


انواع شوره سر:
شوره چرب : ذرات کوچکتر ،کمی زرد رنگ وگرد می باشد.بصورت ذرات چربی به پوست سر چسبیده وجدا کردن آنها سخت می باشد.و اگر این حالت چسبندگی زیاد باشد جدا کردن آن باعث زخم می شود.احساس خارش زیاد یکی از شکایات شایع این گروه می باشد.گاهی اوقات همراه با ریزش مو می باشد.

 
شوره خشک : این نوع قابل دیدن وبه شکل لایه های از پوست سر می باشد.بشکل مسطح،سفیدوبه آسانی جدا می شوند.خارش آزار دهنده از شکایات شایع این گروه می باشد .خارش زیاد سر روند افزایش وتکثیر لایه خارجی پوست را افزایش می دهدواین خارش باعث التهاب پوست ودرنتیجه باسازی پوست بیشتر می شودو شوره سرنیز زیادتر می شود.


علت شوره سر:
1. استفاده از صابون وشامپوهای دارای خاصیت قلیایی بالا
2. کامل نبودن شستشوی سر وباقی ماندن موادشوینده در پوست سر
3. اختلال در سیستم هورمونی بدن
4. تغذیه نامناسب
5. استعمال دخانیات
6. استفاده طولانی مدت از کلاه و کلاه گیس
7. استفاده از ژل ومواد آرایشی
8. استرس به مدت طولانی وشدید

 
درمان :
1. شامپو ضد شوره
2. استفاده از آب با گرمای مناسب( آب خیلی گرم وجوش برای سر مناسب نیست)
3. ماساژپوست سر
4. خشک کردن موی سر بدون استفاده از سشسوار
5. عوض کردن رو بالشی ورعایت بهداشت فردی
6.  عدم استعمال دخانیات

 
ماساژ با روغن های گیاهی نارگیل ، بادام ، رزماری ، بابونه وگل مریم برای شوره خشک و روغن اکلیل کوهی ، مریم گلی و سدربرای شوره چرب مفید است.ماساژسر با شانه آغشته به سرکه رقیق و یا نمک ، ماساژ سربا ماست پیش از آبکشی .

استفاده از سیریکی از راههای درمان شوره سر می باشد.(سیر را خرد کرده وسپس آن را با الکل سفید در یک بطری در بسته قرار دهید.وبه مدت ده روز بماند وسپس ان را از صافی رد کنید. این محلول را دوبار در روز به سر مالیده وسپس ماساژ دهید.)

 دکتر شهریار پیرانی.پوست ، مو و زیبایی

زیبــاشــو دات کام

پیشگیری از ریزش مو

برای پیشگیری از ریزش مو 5 نکته مهم پیشنهاد می‌کنیم که رعایت آنها می‌تواند سودمند باشد:


1.  سعی کنید در برنامه غذایی خود از سبزی‌ها و میوه‌های تازه به مقدار زیاد استفاده کنید. به این منظور خوردن سبزی‌هایی چون کرفس، جعفری، کاهو و اسفناج بیشتر توصیه می‌شود. گفتنی است اسفناج علاوه بر خاصیت تقویت‌کنندگی رنگدانه‌های مو، یک منبع غنی از آهن است که باعث تقویت استخوان‌ها، ناخن‌ها و موها می‌شود. اسفناج به تنهایی در بدن جذب پایینی دارد و باید برای اثرگذاری بیشتر همراه با آبلیمو و یا ماست مصرف شود.

2.  پس از حمام کردن اگر موهای شما خشک و پرحجم می‌شود به جای ژل که باعث خفه شدن مو می‌شود از روغن‌های مفید و سالم گیاهی استفاده کنید. به علاوه به خاطر داشته باشید که هیچ روغنی نباید بیش از ? ساعت روی سر بماند و پس از آن باید به خوبی شسته شود.

3. حنا برای مو، گیاه مفیدی است اما تاثیر خود حنا با شامپوهای آن به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. اگر رنگ حنا به‌ نظرتان ناخوشایند است می‌توانید از گیاهان بی‌رنگ‌کننده استفاده کنید.

4. سبوس برنج نیز گیاه بسیار مفیدی است که می‌توان از دم‌کرده آن به جای چای برای تقویت موها استفاده کرد.

5.  از تماس گرد و خاک و دود زیاد به موها خودداری کنید که دشمن مو هستند. در پایان نیز توصیه می‌شود در حد امکان به جای شانه پلاستیکی از شانه چوبی استفاده کنید. همچنین تا حد امکان از سشوار استفاده نکنید و درصورت ضرورت، حرارت آن بسیار کم باشد.به علاوه از شانه‌کردن موها در حمام بپرهیزید.

سپاس از دکتر مهری صادقی

زیبــا شو دات کام

5درمان خانگی برای دندان درد

5 درمان خانگی برای دندان درد:
 

دندان‌ درد یکی از دردهای شایعی است که معمولا هر فردی به آن دچار می‌شود و شروع این درد بدون علائم هشدار دهنده بسیار ناخوشایند است که اگر به موقع درمان نشود، باید دندان کشیده شود.

به طور کلی درد دندان ناشی از خراب شدن دندان به دلیل مصرف زیاد شکلات، شیرینی، نوشیدنی‌های شیرین و هر نوع شیرینی دیگری است و بنابراین کنترل این درد اهمیت بسیاری دارد، زیرا ممکن است در صورت عدم درمان به بروز بیماری‌های لثه و سایر عفونت‌های دندان منجر شود. 

کارشناسان انجمن بهداشت آمریکا، پنج راهکارخانگی ذیل را برای رهایی ازدندان‌ درد توصیه می‌کنند: 

1. روغن میخک : 
استفاده از روغن میخک بهترین راهکار برای درمان درد دندان است، زیرا این روغن خواص ضد میکروبی دارد و بنابراین قرار دادن روغن میخک بر روی دندانی که درد می‌کند، باعث تسکین این درد خواهد شد. 

2. پیاز خام : 
جویدن پیاز خام نیز یکی دیگر از درمان‌های خانگی برای معالجه درد دندان است، زیرا پیاز دارای خواص ضد میکروبی و ضد عفونی‌کننده است و با از بین بردن میکروب‌های دهان باعث کاهش درد می‌شود. 

3. آب نمک : 
مقداری آب گرم را داخل لیوان بریزید، کمی نمک به آن اضافه کنید و دهان خود را با این محلول بشویید. پس از مدت زمان اندکی درد شما کاهش خواهد یافت. 

4. ژل آلوورا : 
مصرف این ژل به کاهش درد دندان کمک می‌کند. 

5. ترکیب انگدان و آبلیمو : 
چند قطره آبلیمو را به انگدان ( آنغوزه ) اضافه کنید تا به حالت خمیر درآید. این خمیر را بر روی لثه بگذارید تا از درد دندان خلاص شوید. (آنغوزه را در فارسی« انگدان» می‌نامند. انگدان از گیاهان دارویی مهم تیره چتریان است و در مناطق استپی و بیابانی ایران می‌روید.)
                                                                                                                      
                                                                                                                                                           منبع : isna.ir